altomkroatien.dk

Hvad Er Billigt I Kroatien? Priserne Varierer Meget!

Skrevet d. 26. May 2020
Canva.com (Bascinska Lake, Kroatien)

Alt er selvføligelig relativt, når man snakker om, hvad der er billigt. I Kroatien kan du komme langt for pengene, men der er stor forskel på prisen, om du vælger at tage til en populær turistdestination, eller du vælger de lokale miljøer.

Dertil kommer det også, om du vælger en destination ud til vandet eller om det er inde på fastlandet. Det er klart, at det er de dyre destinationer, hvor du kan få deres lækre strand med i købet, men der gemmer sig utrolig mange lækre områder i Kroatien, hvor det er meget billigere og ude af turisternes søgelys.

Disse ting er billige i Kroatien

Mange synes, at Kroatien lyder rigtig langt væk fra Danmark. Du kan dog sagtens holde en kør-selv ferie til Kroatien, og udover at du skal betale for lidt vignetter i udvalgte lande, så er det ikke dyrere at køre til Kroatien end alle mulige andre lande.

Det er stadig en lang tur at køre til Kroatien, og alt efter hvor du kører fra og til, er der cirka 1700 kilometer til Kroatien.

I Kroatien hedder valutaen Kuna, og ligesom alle andre steder i verden, så varierer priserne en hel del fra sted til sted.

Når det kommer til mad- og drikkevare, så er det billigere i Kroatien end det er i Danmark. Du skal dog være opmærksom på, at det er sædvane i Kroatien, at man giver omkring 10% i drikkepenge.

Drikkepenge er noget danskere generelt er sløve til at give, da man ikke bruger det så meget herhjemme, men det er altså god stil at huske, hvis du eksempelvis skal til Kroatien.

  • Efter Kroatiens indtrædelse i EU og de nye roaming-regler, kan du bruge fri data i henhold til dit abonnement. Det er billigt.

Hvis du spiser lokalt i Kroatien, kan du sagtens finde en pizza til omkring 35-40 kroner og en medium fadøl til omkring 15 kroner. Det er meget billigere end hjemme i Danmark, men skal være opmærksom på, at priserne hurtigt stiger med 30-40% når du kommer til turistområderne.

Derved bliver det næsten samme pris som herhjemme, når du skal ud at spise.

Hvis du søger efter hoteller på udvalgte feriedestinationer, er priserne generelt høje i forhold til en tur gennem østeuropa. Derfor er det en god idé at lave en god research inden du booker et hotel, der ellers ser utrolig lækkert ud på billederne. De er nemlig stadig i den dyre ende.

Kroatien er et super lækkert land, der er utrolig lækkert at rejse i. De tilbyder det hele, men det er lidt en skam, at mange danske besøgende kun tager på udvalgte feriedestinationer. Dette medvirker til de meget varierende priser, og det er altså et spændende land med en yderst spændende historier. Du skulle prøve at give lokalmiljøet en chance, og det er som altid til en bedre pris.

Vi vil løbende skrive om udvalgte steder at tage hen i Kroatien. Både turiststeder og de mere lokale. Så kan du altid selv bestemme, hvor meget din ferie skal koste.

Tak til Billig Fitness

Afslutningsvis vil vi gerne sende et tak til Billig Fitness, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Billig Fitness er leverandør af træningsudstyr til store dele af Norden. I Norge kan du eksempelvis købe en rockering med vekt, som er en hulahopring med vægt, der kan hjælpe dig med træningen, så du kan blive strandklar til Kroatien.

Mangler du træningsudstyr? Så giv deres hjemmeside et visit.

Tak fordi du læste med.

Næste indlæg
Er du typen, der ikke kun kommer til et land for at kigge på byen, shoppe og se seværdighederne, men gerne vil lave noget aktivt og bruge både krop og sind. Så læs endelig videre her.Gåture med busVi starter stille ud. O…
Mens det i Danmark langt fra er kutyme at give drikkepenge, så er det faktisk kutyme at gøre det i Kroatien. Her giver man typisk 10% i drikkepenge på restauranter, mens man ikke giver drikkepenge ved for eksempel taxatu…
Hvis du har tålmodighed og er frisk på det spontane, så kan afbudsrejser til Kroatien være noget, som giver dig en god ferie, samtidig med at din tålmodighed gør det muligt for dig at spare penge. Men hvor finder man så…