altomkroatien.dk

Giver Man Drikkepenge I Kroatien? Så Meget Skal Du Tilføje

Skrevet d. 07. September 2020
Jumpstory

Mens det i Danmark langt fra er kutyme at give drikkepenge, så er det faktisk kutyme at gøre det i Kroatien. Her giver man typisk 10% i drikkepenge på restauranter, mens man ikke giver drikkepenge ved for eksempel taxature.

Der er flere brancher i Kroatien, hvor man som turist giver drikkepenge. Se herunder hvem de danske rejsebureauer foreslår, at man giver drikkepenge, når man er i Kroatien.

Drikkepenge i Kroatien - Her giver man dem

Udover at man som turist anbefales at give 10% i drikkepenge på restauranter, så er der også andre eksempler på brancher, hvor man giver drikkepenge. Et af disse er på hotellet, hvor det er kutyme, at man som turist giver stuepigen 100 kuna pr. uge, hvis man altså er tilfreds.

På hotellet ser man også gerne, at man giver 10-20 hkr til piccoloen - vel at mærke for hvert stykke bagage. Det er derimod ikke kutyme at give taxachaufføren drikkepenge - ej heller ved at runde op, som man ellers kender det i mange lande.

Når du giver drikkepenge i Kroatien, så skal det gerne gøres i kontanter, da brugen af kreditkort ikke er så udbredt alle steder. Det gør, at du ikke kan tilføje drikkepenge via betalinger med kort. Så har du kun kreditkort, så kan det betyde, at du ikke kan give drikkepenge, når du er i Kroatien.

1 kuna, forkortet hkr, svarer til 1 kr, så du kan nemt lave omregningen, da det er en til en. Det er dog værd at bide mærke i, at lokalbefolkningen generelt ikke selv giver drikkepenge, selvom det lidt forventes, at turister gør det.

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for støtten til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik samt smart tilbehør som fx en ny gamer stol til dit gamer- eller kontor setup.

Næste indlæg
Er du typen, der ikke kun kommer til et land for at kigge på byen, shoppe og se seværdighederne, men gerne vil lave noget aktivt og bruge både krop og sind. Så læs endelig videre her.Gåture med busVi starter stille ud. O…
Hvis du har tålmodighed og er frisk på det spontane, så kan afbudsrejser til Kroatien være noget, som giver dig en god ferie, samtidig med at din tålmodighed gør det muligt for dig at spare penge. Men hvor finder man så…
Alt er selvføligelig relativt, når man snakker om, hvad der er billigt. I Kroatien kan du komme langt for pengene, men der er stor forskel på prisen, om du vælger at tage til en populær turistdestination, eller du vælger…